EFTER BEHANDLINGEN

Efter en justering kan kan en viss ömhet uppträda från problemområdet. Det är inget som är farligt utan en normal reaktion. Om möjligt applicera lite kyla mot området i 20 minuter, tag bort i en timme och lägg på kyla igen osv. Detta lindrar och minskar eventuella svullnader.

Den naturliga läkningsprocessen tar alltid tid. Det finns vissa grundläggande skeenden i läkningen som kroppen måste genomgå. Vår erfarenhet är att barn svarar på behandling och läker snabbare än äldre som ofta har mer kroniska subluxationer. Din läkning är beroende av bland annat din unika situation, ålder, livsstil och inställning.

Tre generella faser måste kroppen gå igenom för att uppnå optimal läkning. Hur frisk du vill bli är i stor utsträckning upp till dig. GONSTEADKLINIKEN vill hjälpa dig att uppnå ditt personliga mål genom de tre olika faserna.

AKUT FAS - INTENSIVVÅRD

Påfrestningar på kroppen under en lång period kan leda till instabilitet i ryggraden och ge nervpåverkan som utvecklar symtom. I denna fas handlar den kiropraktiska behandlingen om att påbörja stabilisering av din rygghälsa. Därmed kommer du också att känna dig bättre ganska snabbt.

Efter ett besök hos GONSTEADKLINIKEN finns det flera saker du själv kan göra för att få igång kroppen:

Sitt så lite som möjligt
Stå och gå så mycket som möjligt
Böj dig inte framåt utan böj på benen
Den traditionella kiropraktiken i Sverige har mestadels handlat om just denna akuta fas.
Men GONSTEADKLINIKEN erbjuder dig också möjligheten att stabilisera och stärka din ryggs svagheter efter den akuta fasen.

STABILISERINGSFAS - KORRIGERINGSVÅRD

Nu känner du dig bättre. Det underliggande problemet, svagheten i ryggraden med nervpåverkan har minskat. Nu gäller det att stabilisera de svaga punkterna. Din roll som patient är att se över vad som kan göras för att själva höja hälsonivån. GONSTEADKLINIKEN ger dig goda råd och fortsatt kiropraktisk behandling.

UNDERHÅLLSFAS - FRISKVÅRD

Nu känner du dig bra och ryggraden är stabil. Då är det viktigt att underhålla det som har skapats för att minska risken att få tillbaka problemen. GONSTEADKLINIKEN hjälper dig att hålla kroppen fri från funktionsstörningar. Du får individuellt anpassad rådgivning om enkla övningar som är bra för att stärka och stretcha just din rygg, dina muskler och leder.

Gonsteadkliniken – Kiropraktor Stockholm